Kikkerdrildefilm.nl

Er bestaan veel iconische filmscènes, maar welke scènes zijn nou leuker om naar te kijken dan zinnenprikkelende bikiniscènes? Of het nu in een zwembad is, aan het strand of in de branding, dergelijke scènes worden niet voor niets vaak gebruikt in de marketingcampagnes van nieuw uitgebrachte films. Daarom volgen hieronder enkele bikiniscènes waarvan je het spontaan warm zult krijgen.

Halle Berry in ‘Die Another Day’ uit 2002

In de film ‘Die Another Day’ welke in 2002 werd uitgebracht, speelde Halle Berry de sexy Bond girl Giacinda “Jinx” Johnson. Echte Bond fans weten echter dat de specifieke scène waarover we het hier hebben eigenlijk een eerbetoon was aan femme fatale Ursula Andress. Zij kwam veertig jaar daarvoor namelijk op eenzelfde wijze in een witte bikini uit de zee tevoorschijn in de Bond film ‘Dr. No’.

Brigitte Bardot in ‘And God Created Woman’ uit 1956

Brigitte Bardot was een op en top charmante verschijning in de jaren vijftig. Zij wist de bikini als fashion item enorm populair te maken. Mademoiselle Bardot had lak aan alle ongeschreven moderegels en toonde op gracieuze wijze haar prachtige rondingen in een bikini, welke destijds een tweedelig badpak genoemd werd. Na het uitkomen van de film ‘And God Created Woman’ was de bikini niet meer uit het modebeeld van alledag weg te denken. Is het overdreven om te stellen dat we zonder Brigitte Bardot mogelijk nog steeds in bedekkende badpakken zouden rondlopen?

Carrie Fisher in ‘Star Wars Episode VI: Return of the Jedi’ uit 1983

Op de wereldwijde Comic Con bijeenkomsten is de bikini van Princess Leia uit de Star Wars films wellicht een van de meest gedragen outfits voor dames. Eén ding is in ieder geval zeker, het is de natte droom van doorgewinterde Star Wars fans!

Phoebe Cates in ‘Fast Times at Ridgemont High’ uit 1982

Als we één scène zouden moeten noemen waarbij de harten van menig puberjongen in de jaren tachtig op hol sloeg, dan is het wel de scène uit ‘Fast Times at Ridgemont High’, waarin sekssymbool Phoebe Cates zich als Linda Barret in een petieterig rood bikinietje bij het zwembad liet filmen. Een niet onbelangrijk detail was bovendien dat datzelfde bikinietje ook daadwerkelijk uit ging aan het einde van de scène.

Bo Derek in ’10’ uit 1979

In de film “10” uit 1979 is Bo Derek te zien in een prachtige sensuele scène waarin ze in een piepkleine gele bikini bij ondergaande zon over het strand komt aangerend. Derek wist hiermee eigenhandig te zorgen voor een heuse run op kleine gele bikini’s, want elke vrouw ter wereld wilde er hetzelfde bijlopen als haar karakter Jenny Hanley.