Kikkerdrildefilm.nl

Op het Audrey Hepburnplein, middenin het centrum van Arnhem, is het Focus Filmtheater gevestigd, een filmhuis dat uitgebaat wordt door de stichting Focus Filmtheater Arnhem. Dit geeft dan ook direct aan dat het hier een filmtheater betreft zonder winstoogmerk. Als culturele instelling maakt dit theater deel uit van het gemeentelijk cultuurbeleid van de Gelderse hoofdstad.

Het Focus Filmtheater is uitgerust met vijf bioscoopzalen. Het aanbod van het filmtheater bestaat onder andere uit actuele filmtoppers, diverse documentaires en educatieve activiteiten, met als klap op de vuurpijl filmvertoningen op het dakterras van het gebouw gedurende de zomermaanden. Het dakterras kan in feite als zesde filmzaal gerekend worden.

Het pand van het Focus Filmtheater wordt ook vaak gebruikt als ruimte waarin diverse workshops, lezingen, vergaderingen en conferenties gehouden worden, die desgewenst aangevuld kunnen worden met een cultureel programma. De vele multifunctionele ruimtes gecombineerd met een eigen horeca bieden de perfecte plek voor elk mogelijk evenement. De openluchtzaal – het dakterras – doet bijvoorbeeld perfect dienst als ruimte voor een presentatie of bedrijfsborrel. Focus biedt bovendien ondersteuning voor slechthorenden door gebruik te maken van een audiosysteem voor luisterondersteuning. Op deze manier is alles voor iedereen duidelijk verstaanbaar.