Kikkerdrildefilm.nl

Tegenwoordig zijn er een groot aantal kinderfilms waarvan de hoofdrolspelers vaak op een voetstuk worden geplaatst. Bijna ieder kind geniet van de magische krachten van Elsa en de hilarische sneeuwpop Olaf. Ook de avonturen van de 101 Dalmatiërs zullen niet snel vergeten worden. Dit soort films worden talloze keren achter elkaar gekeken en zelfs volwassenen kunnen deze kinderfilms waarderen.

Klassiekers opnieuw bekijken

Er zijn een aantal klassiekers die je graag nog een keer terug zou willen kijken. Ook al zijn ze niet direct bij de bekende streamingsdiensten te vinden, via het internet kun je soms ook nog echte klassiekers terugkijken. Zeker op YouTube zijn een groot aantal oude films te vinden. Het is fijn om jezelf op de bank te nestelen met je onlangs aangeschafte voordelige macbook pro 13 inch refurbished op je schoot en ouderwets te genieten van je favoriete klassieker. Natuurlijk kan je kind ook meekijken, neem hem of haar gewoon mee voor een trip down memory lane.

Tranen en angstzweet

Een van de echte Nederlandse toppers was ongetwijfeld ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’: wanneer Ollie B. Bommel weer eens op zoek naar Zwelgje gaat, kan het best zo zijn dat je weer een traantje moet laten. De Britse films van het beertje Paddington behoren ook tot de echte klassiekers. Ze zijn komisch en geschikt voor alle leeftijden. Van een heel ander kaliber is de film ‘The Witches’, welke gebaseerd is op een boek van Roald Dahl. Deze film bevat een aantal griezelige scènes en is dus niet geschikt voor (jonge) kinderen.

Beroemde films

Harry Potter, wie kent hem niet! Maar misschien heb je in je jeugdjaren de films van Harry Potter wel gemist. Deze jonge tovenaar heeft gigantisch veel fans weten te verzamelen en als je zijn films nog nooit hebt gezien, dan moet je dat zeker nog een keer gaan doen. Een andere bekende held die vele harten wist te veroveren is de legendarische E.T. De gelijknamige film van Steven Spielberg heeft heel wat tranen doen rollen bij de uitspraak van E.T. toen hij terug naar huis wilde: “E.T. phone home…”. Nog zo’n droevig verhaal was de film van Bambi. Tranen stroomden over onze wangen toen het kleine hertje zijn moeder verloor. Maar wat een prachtige film was het!

Te veel om op te noemen

‘Finding Nemo’ was op sommige momenten ook emotioneel maar tegelijkertijd ook lachwekkend. Waarschijnlijk noemt jouw kind na het zien van deze film ook iedere clownvis Nemo. Eigenlijk zijn er zoveel goede kinder- en jeugdfilms dat het er te veel zijn om ze allemaal op te noemen. Maar de films ‘Toy Story’ en ‘Shrek’ mogen we zeker niet vergeten. De film ‘Labyrint’ was mooi, eng en bizar tegelijk terwijl de film ‘Benji’ voornamelijk hartverwarmend en zielig was. Ook bizar was de film ‘The Never Ending Story’. Waarschijnlijk moet je nu lachen om de speciale effecten die destijds echter heel bijzonder waren. Voordat je je Macbook dichtslaat hebben we nog één fantastische klassieker voor je: de film Hook van Steven Spielberg. In deze film is wijlen de geweldige acteur Robin Williams nog te zien.